Home

Login formulierSt. Catharina behaalt 5e plaats op het OLS 2015 Print E-mail
maandag, 13 juli 2015 08:38

Zaterdag 11 juli heeft St. Catharina mogen kavelen op het OLS in Maasniel, hierbij wist het zestal een mooie 5e plaats te behalen.
De zes schutters, André Peeters, Chris Aengevaeren, Peter Keijers, Jan Stienen, Guido Peeters en Hen Kuppens van harte gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie!
Het bleef nog lang spannend, maar uiteindelijk bleek schutterij Sint Monulphus & Gondulphus uit Maasmechelen (B) over de stalen zenuwen te beschikken en namen zij de Um mee naar huis.

OLS-Zestal2015

Van links naar rechts:  André Peeters, Chris Aengevaeren, Peter Keijers, buksmeester Jac Stals, Jan Stienen, Guido Peeters en Hen Kuppens

Voorafgaand aan de spannende strijd onder de schietbomen vond op zondag 5 juli het grote OLS feest plaats.
Hierbij hebben we als vereniging met veel plezier deelgenomen aan alle wedstrijden en hebben we een mooie optocht gelopen door Maasniel. De toeschouwers stonden rijen dik langs de kant en naast het aanmoedigen, klappen en zingen werd er ook gedacht aan bekertjes koud water voor de optochtdeelnemers. Het was een prachtige dag waarbij de volgende resultaten werden behaald:
 
Optocht
Beste bordjesdrager: 538 punten, 9e plaats
Beste commandant: 312 punten, 16e plaats
Beste defilé: 340 punten, 11e plaats
Beste houding: 349 punten, 14e plaats
Beste tambour-majoor: 476 punten, 26e plaats
Beste vaandeldrager: 347 punten, 4e plaats
Mooiste geheel: 555 punten, 2e plaats
 
Terreinwedstrijden
Beste marketentstersgroep: 523 punten, 8e plaats
Mooiste koningin: 525 punten, 13e plaats
Mooiste koningspaar: 504 punten, 10e plaats
Ind. Vendelen Nick Looymans: 785 punten, 2e plaats  nl
Ind. Vendelen Luc Aengevaeren: 785 punten, 3e plaats nl
Vendelen groep: 885 punten, 2e plaats
Marswedstrijden: 483 punten, 2e plaats
Beste tambour-majoor: 804 punten, 13e plaats
 
Het bestuur feliciteert iedereen met de behaalde resultaten 

 
Bèr Aendekerk 60 jaar lid Print E-mail
zondag, 01 juni 2014 09:38
Bèr AendekerkOp zaterdag 24 mei werd Bèr Aendekerk (Bèr vanne Waal) in het zonnetje gezet. Hij is 60 jaar lid van Schutterij St. Catharina Stramproy.
Bèr kreeg uit handen van Theo Looymans, voorzitter van St. Catharina en tevens voorzitter van de Schuttersbond Eendracht Maakt Macht, de onderscheiding behorend bij het 60-jarig lidmaatschap, uitgereikt.
Aanvankelijk zou deze huldiging op Eerste Paasdag plaatsvinden, maar door omstandigheden moest deze verplaatst worden.
Bèr werd in 1954 lid van St. Catharina en de Oud-Limburgse Schuttersfederatie.
Hij was al die jaren een actieve schutter. Helaas is dit, vanwege zijn gezondheid, de laatste jaren niet meer mogelijk.
Wie Bèr Aenderkerk zegt, denkt meteen aan ‘catering’, koffie, soep, bokworsten… aan de ‘eettent’.
Bèr was vele jaren leverancier van keukenapparatuur en etenswaren op de vele activiteiten binnen de schutterij en binnen onze Bond. Ook heeft hij vele malen bij het OLS de schutters en toeschouwers van een goede maaltijd voorzien.
In 2004 kreeg Bèr de gouden draagmedaille met kroontje en in 2009 werd hij als schutbroeder opgenomen in de Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus
In aanwezigheid van zijn familie en schuttersvrienden kreeg Bèr zaterdag de onderscheiding opgespeld en genoot hij van een serenade door het korps.
Bèr… van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding! Bedankt voor alles wat je voor Schutterij St. Catharina hebt gedaan!
 
In Memoriam Geer Kwaspen Print E-mail
woensdag, 07 november 2012 10:43

Geer (Graadje) Kwaspen
Lid van Schutterij St. Catharina Stramproy.
Overleden op 17 oktober op 58-jarige leeftijd.

Vaandeldrager Geer Kwaspen

In Memoriam, Geer Kwaspen.


Op 22 oktober hebben we afscheid genomen van Geer Kwaspen.
Hij is met schutterseer begraven op het Parochiekerkhof van Stramproy.

Geer startte bij St. Catharina als bordjesdrager van 1963 tot 1966.
Hij was tamboer van 1964 tot 1970 en 1991 tot 2004 en lid van de exercitiegroep vanaf 1995 . Geer was vaandeldrager vanaf 2008.

Geer was een grafisch ontwerper en drukker in hart en nieren. Vele malen kon de schutterij een beroep doen op de kwaliteiten van Geer. Zo heeft hij het logo van het OLS 1986 en 2006 ontworpen. Geer zat bij het OLS 2006 in de commissie PR en Communicatie. De ontwerpen van logo, posters, toegangsbewijzen, folders, bonnen, briefpapier etc. kwamen mede uit zijn hand. Ook was hij medeontwerper van het nieuwe verenigingsvaandel, dat in 2008 aan de schutterij werd aangeboden door de keizer. Geer was heel ‘grueëts’ dat hij dit vaandel mocht dragen tijdens de bondsfeesten en het OLS.

Geer had, als lid van de Mooshoofpaadzengers, ook zijn bijdrage in diverse “sjötteleedjes”. Zo werd t.g.v. het OLS 2006 een CD uitgebracht met 8 nummers, waaronder “De wei”, “Baer den achteropsjùt” en het OLS-lied: “Raaktj Um tegooj in Rooy”. Geer gaf hierbij vaak de maat aan met zijn trom.
Op 25 april 2011 ontving Geer tijdens het “Vogelschieten” de onderscheiding in zilver voor zijn 25-jarig lidmaatschap van de O.L.S.-federatie.

"Diene naam steît in oos hert gesjreve. Songer dich zal ’t altiêd ein “Graadje” minder zeen.” Geer… eine dikke mercie… veur alles!

Wij wensen Dorrie, Geert-Jan, Koen, Mariëlle en Githa heel veel sterkte toe!

 
Bondsfeest St. Lambertus Neeritter Print E-mail
maandag, 26 mei 2014 12:11

Op zondag 18 mei heeft het eerste bondsfeest van 2014 plaatsgevonden bij St.Lambertus in Neeritter. Na een regenachtige optocht in Weert vorige week bij het 600-jarige bestaan troffen we het in Neeritter beter. Onder een stralende zon ging de optocht het hele dorp door en genoot het publiek van alle schutterijen. Ook was 's middags met de terreinwedstrijden en het schieten de zonnebrandcrème geen overbodige luxe. De volgende resultaten werden behaald:

Schietresultaten;
1e zestal: 52 punten, 2e zestal 53 punten de 1e prijs, 3e zestal 47 punten, 4e zestal 54 punten de 1e prijs, 5e zestal 30 punten, 6e zestal 34 punten.

Optochtprijzen:Koningspaar 2014

Beste defilé: 97 punten
Beste houding: 154 punten
Mooiste geheel: 174,2 punten
Commandant: 62 punten

Bordjesdrager: 166 punten
Vaandeldrager: 154 punten
Tamboer maître: 163,4 punten
Keizer: 175,5 pnt 2e plaats
Koning: 170,8 pnt 6e plaats
Marketentster: 177 pnt 2e plaats

Vendelen: 144 pnt 1e plaats

Individueel vendelen:
Mat Stals: 76 punten, 1e plaats
Nick Looymans 64 punten, 2e plaats

Het bestuur feliciteert allen met de behaalde resultaten.

 
St. Catharina haalt 2e plaats op het OLS Print E-mail
maandag, 09 juli 2012 20:40

Historische strijd tussen Stramproyer giganten!

Op zaterdag 7 juli konden de schutters van St. Catharina, met hun aanhang, naar de kaveling van het OLS, voor het eerst sinds de organisatie van het OLS in 2006.
Rond elf uur waren de 22 overgebleven schutterijen met het kavelen begonnen. Na enkele minuten werd de eerste afvaller genoteerd. De eerste schutter van het Belgische St. Catharina Beek liet het tweede bölke staan. Voor de middagpauze konden al elf schutterijen hun buks inpakken. Om half twee werd de strijd hervat op bölkes van 1x1x1 cm. Nog geen uur later waren er nog maar zes schutterijen over.
Een voor een vielen de schutterijen daarna af. St. Andreas Melick miste in de negende kavelronde en eindigde als zesde. St. Sebastianus Herkenbosch werd in de volgende kavelronde vijfde en St. Margaretha Ittervoort vierde.
Nadat de Zuid-Limburgse schutterij St. Johannes & St. Clemens uit Merkelbeek had gemist, ging de finale van D'n Aoje Limburger tussen de twee zestallen uit Stramproy. Daarmee was ook duidelijk, dat het OLS 2013 definitief in Stramproy, plaats zal vinden!
In de Titanenstrijd, die volgde, waren de spanning en de (gezonde) rivaliteit achter en onder de schietbomen goed te voelen. In de zeventiende kavelronde versloeg de ploeg van de Hei de ploeg van ut Dörp en mocht het zestal van St. Antonius zich winnaar van D'n Um 2012 noemen.
Na de huldiging van de finalisten in de feesttent, trokken de beide schutterijen terug naar Stramproy.
Daar wachtte het winnende zestal een glorieuze intocht. Na het (natte) welkom door leden van de brandweer, gingen de fanfare en schutterij St. Catharina het winnende zestal en de overige leden van St. Antonius v¢¢r richting Kerkplein. Op de weg daarheen en op het Kerkplein stonden velen de schutters op te wachten. In de woorden van Frans Henderikx, de voorzitter van de Dorpsraad en later ook van Burgemeester Heijmans, werden de schutters van Stramproy geprezen om hun prestaties van deze dag. Thuis komen met "goud en zilver" is zeker een uniek en historisch moment te noemen. De inwoners van Stramproy mogen zich gelukkig prijzen met de twaalf beste schutters van Belgisch en Nederlands Limburg op het Royer grondgebied.
Nog meer redenen om samen te vieren, wat dan ook gedaan werd tot in de late (vroege) uurtjes!

Bestuur en leden van St. Catharina feliciteren het zestal André, Chris, Peter, Jan, Hen en Thijs met deze prachtige tweede plaats!

En verder natuurlijk "eine dikke proficiat" aan het winnende zestal van St. Antonius: Frans, Tjeu, Jac, André, Math en Leon en alle leden van St. Antonius, met het behalen van D'n Um!

 
« StartVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 1 van 16